25.7.12

Eğirdir - Sönmez Kebap ve Pide Salonu

Rastgele oturduğumuz kebap salonunun işletmecilerinin zamanında Aydın'da (memleketim -T) yaşamaları, B'nin bir hocasıyla samimi olmaları sohbet üstüne sohbet açtı. Fazlasıyla elleri bol, alçak gönüllü ve sıcak kanlılar. Bizle esnaf ağzıyla değil de ahbap gibi sohbet edip ilgi gösteriyorlar. Zaten yemeklerin lezzetine diyecek yok. İlk gidişlerimizde lahmacun yerdik, oldukça güzeldi ve doyurucuydu sonradan "birçok çeşit var niye denemiyoruz ki" dedik ve gide gele çoğunu yemiş bulunduk. Çıkışta "ya bu olmamış" dediğimiz kebap, tatlı, balık cidden olmadı. Fiyatları da büyük şehirlere ve lezzete kıyasla oldukça uygun.
Tek eleştirim(T) menüyü daha iyi yapabilirlerdi. Çünkü menüye baktığımızda -örneğin- Adana Kebap küçük görünüyor, sanki doymayacakmışız gibi bir his veriyor ama aldığımızda fazlasıyla büyük olduğunu görünce şaşırıyoruz. Mc Donalds gibi fast-food yerlerindeki menülere baktığımızda tam tersini görürüz. Küçük ekmek içinden taşan köfte, soğan, marul, yanında kovanın içindeki kola ve kabından fışkırmış tatsız bol tuzlu patates kızartmaları sadece fotoğrafa bakarak insana "doyacaksın!" hissini aşılıyor. Tabi ki de bu sömürücüleri örnek alıp gerçek dışı fotoğraflar koymalarını istemiyoruz, sadece yemekler olduğu gibi görünsün ne küçük ne büyük.
İlla yemek yemek için de gitmeyebilirsiniz. Künefe veya kabak tatlısı yemek için de geçerken uğrasanız bizce pişman olmazsınız. Eğirdir'e her gidişimizde uğramayı gelenek haline getirdik. Bidahaki gidişlerimizde denemediğimiz kebapları da tadacağız :)
(Tam konumu aşağıdaki haritada)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder