8.7.12

Eskişehir - Abdüsselam Balaban Kebap Salonu

Bir gün(2011 baharı) "acaba Eskişehir'de özgün, güzel neler yenebilir" diye düşündük ve internetten başladık aramaya. Tatar yemeği olan çiböreğin dışında bir de Balaban Kebabı'nı bulduk. "Nerede yenir" diye aramaya başlayınca da, Vedat Milör'ün sunduğu Tadı Damağımda programının da konuk olduğu(13.4.12), Abdüsselam Balaban Kebapçısı'nı bulduk. Belediye Sokağı'nda küçük bir binanın iç kesiminde bulunan kebapçıyı ilk bakışta görmek cidden güç. Önünden geçmemize rağmen görememiştik. Ama önyargılı değildik, çünkü bu tip izbe gibi görünen yerlerde inanılmaz lezzetlerin çıkabildiğini biliyorduk. Eskişehir'deki medeni(!) üniversiteliler buraları beğenip gelmeyeceği fazlasıyla belli olan mekanın sevenleri de eski müşterileri.
Birçok kebabın da bulunduğu mekanda doğal olarak Balaban kebabı yedik. Biz gurme falan değiliz, öyle yemeklerin tadına bakıp uzun uzun nasıl yapıldığını anlatabilecek yeteneğimiz de yok ama yeriz, hoşumuza gider, severiz ve paylaşırız. Bundan dolayı da beğenmediğimiz yerleri, yemekleri paylaşmıyoruz. Balaban kebabı köfte ve et şiş ile birlikte sunuluyor. Oldukça da doyurucu. Biraz tereyağından şikayet ettik o kadar. Ben sevdiğimden -eğer varsa- yanında mutlaka şıra içerim (T). Ayrıca şıra içmek isterseniz köftesiyle meşhur çarşıdaki Tatlıdil Köftecisi'ne gidebilirsiniz. Eskişehir'deyseniz ve güzel bir kebap yemek istiyorsanız kesinlikle 1938'de açılmış Abdüsselam Balaban Kebapçısı'na gitmenizi öneririz.

Hüsranlığımızın dışa vurumu
Akrabalarımız veya arkadaşlarımız Eskişehir'e gelince götürmeden edemiyoruz. Geçenler de pek bir niyetlendik, hevesle gittik ancak hüsranla pazar günleri kapalı olduğunu öğrendik :( Diğer günler de 21.00'a kadar açık. (Aşağıdaki "konum"dan tam yerini görebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder